De cursisten Lekker bakken en Feestelijk verfijnd bakken in Hamme gingen vlijtig aan de slag om hun gebak een feestelijke toets te geven.

In het eerste jaar maakten ze lekkere truffels voor bij de koffie, een chocoladestol, een smakelijke adventskrans van mini-worstenbroodjes en een prachtige kerststronk. De tweedejaars kregen een grotere uitdaging met een feestelijk chocomoussegebakje. 

kim 03kim 04

Ze vertellen:

Hiervoor leerden we een glazende rode spiegel te bereiden, gaven we de koekjes een gouden glans en bespoten we de cremeux-torentjes met rode cacaoboterspray voor een fluweel effect. We maakten ook de typische 'gingerbread cookies' die we versierden met royal icing en smulden van bladerdeegsterren met pesto en brie. Onze leerkracht demonstreerde hoe je best een taart maskeert met boterroom en we mochten ervaren dat het bekleden met rolfondant de laatste imperfecties als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Tot slot decoreerden we de kerstbiscuit met rode sterren, gouden knisperparels en een kerstlint. Het resultaat mag gezien worden, nietwaar?

kim 06kim 05

kim 09kim 10

kim 07kim 08

 recept
Zin om zelf aan de slag te gaan? Klik hier voor het recept van de gingerbread cookies met royal icing. 

kim 01

Aan allen prettige feestdagen gewenst namens de cursisten Bakken in Hamme en de leerkracht Kim Boschman.

kim 02

Ben je geïnteresseerd in een cursus Gastronomisch koken?

We starten met nieuwe cursussen “Koken voor levensgenieters” eind januari 2019. Opnieuw inschrijven kan aan één van onze balies of ook elektronisch via online inschrijven
Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Gastronomisch koken.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden worden van onze cursussen, workshops en vele andere activiteiten? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief (circa 4 edities per jaar) – klik hier.