Love is in the air! Dat moeten onze cursisten Trendy koken en Florist van Dendermonde ook gedacht hebben. Ze bundelden hun kracht en het resultaat mag gezien worden. Wat is er mooier dan een heerlijk buffet geserveerd op een prachtig gedekte tafel? Niet alleen de smaakpapillen werden geprikkeld maar de oogstrelende, originele bloemencreaties maakten het plaatje af. En origineel waren ze zeker: de combinatie van bloemen en groenten is niet alledaags te noemen.  Het pronkstuk was een beidermeier met radijzen, paprika’s en rode pepers om het geheel een “pikant” tintje te geven.

valentijn 01

valentijn 02valentijn 03

Onze hobbykoks serveerden een rijkelijk Valentijnbuffet: rodepaprikasoep met zure room, parelcouscous met ovengedroogde tomaatjes, oesters met Oosterse vinaigrette, gebakken eendenborst met bloedsinaasappel en  steranijs, courgetterolletjes met gegrilde aubergines en vijgencompote, krokant varkenshaasje met wintergroentjes. Als kers op de taart werd het buffet afgesloten met een Valentijndessert inclusief een hartje in marsepein.

 recept Wil je je geliefde ook eens verwennen?  Hierbij alvast een paar recepten van het  buffet.
Klik hier

Met dank aan onze vakleerkrachten Filip Brys en Caroline Vergucht voor dit prachtig initiatief!

Ben je geïnteresseerd in een cursus Gastronomisch koken of Florist?

We starten met nieuwe cursussen in september 2019. Opnieuw inschrijven kan aan één van onze balies of ook elektronisch via online inschrijven

  • Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Gastronomisch koken.
  • Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Florist

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden worden van onze cursussen, workshops en vele andere activiteiten? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief (circa 4 edities per jaar) – klik hier.