Een oud-cursist Bierkenner bezorgde ons volgend fijn verhaal

Enkele jaren geleden heb ik, Willem Dauwe, me laten onderdompelen in deze prachtige wereld. Ik dronk al graag eens een biertje maar liet me vertellen dat er nog zóveel meer kon zijn.

bierk 01bierk 02

Ik liet me inschrijven in CVO Leerstad te Lokeren en volgde daar 2 jaar de opleiding Bierkenner. Verschillende leerkrachten kwamen en gingen maar Ariël Meeusen was een blijver. Met zijn heerlijk eerlijke mening, zoals het een echte Nederlander betaamt, nam hij mij en mijn klasgenoten mee op ontdekkingstocht. We leerden foodpairing tot in extreme mate met kazen, vlees en zelfs groenten.
Ik werd betoverd. Dit was het! Hier moest ik iets mee doen! Ik neem in de lokale Colruyt te Dendermonde ook de bierafdeling op mij maar dit was niet genoeg. Toen werd BAR DAUWE geboren.

Tot kort was dit de naam van het barmeubel in mijn veranda waar ik regelmatig met vrienden aan de toog vertoefde. Dit was meteen ook de ideale naam om een bijberoep op te starten: BAR DAUWE, bierdegustaties aan huis.

Tijdens zo’n degustatie neem ik de mensen mee in het bierverhaal. Ik vertel hen iets over verschillende bierstijlen en laat hen ruiken, proeven en ontdekken. Elke avond is anders maar altijd geslaagd op zijn eigen manier. Ik draag de gezelligheid hoog in het vaandel.

Mag ik u ook eens meenemen in het bierverhaal? Neem gerust een kijkje op www.bardauwe.be. Alvast bedankt en hopelijk tot gauw, Willem Dauwe

 

Ben je geïnteresseerd in een cursus Bierkenner?

We starten met nieuwe cursussen in september 2019. Opnieuw inschrijven kan vanaf 12 juni aan één van onze balies of ook elektronisch via online inschrijven
Klik hier voor meer informatie over onze de cursussen Bierkenner.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden worden van onze cursussen, workshops en vele andere activiteiten? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief (circa 4 edities per jaar) – klik hier.