Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Extra workshops voor cursisten Make-up en Kleur & Stijl

In december vond er een "uitwisselingsprogramma" plaats binnen CVO Leerstad: de cursisten Make-up van Dendermonde kregen een heuse workshop "Ontdek je kleur" door de cursisten Kleur & Stijl van Veronique Verhas op campus Lokeren.

Dat het een boeiende lesavond werd, vertelt een cursist in volgend verslagje:

Bij het binnenkomen werden we in kleine groepen verdeeld en stelden de Kleur & Stijl cursisten ons tal van vragen. Zo proberen ze zich een beeld te vormen van de persoon die ze moeten analyseren. Dan mochten we een mooi wit netje op het hoofd zetten en een witte schort aandoen, helemaal neutraal aangekleed zodat ze niet werden afgeleid door de kleuren van onze kledij.

Eens we voor de spiegel zaten, begon de kleuranalyse, altijd te beginnen met zilver of goud. Elke kleur wordt nauwkeurig besproken. Zo komen de cursisten uiteindelijk tot het besluit welk type je bent: een winter-, lente-, zomer- of herfsttype.

Als cursisten Make-up hebben we veel geleerd, want leren omgaan met kleuren in de make-up vraagt veel oefening.

uitwisseling 01uitwisseling 02

 

Een week later werden de rollen omgekeerd: de klasgroep Kleur & Stijl kwam op werkbezoek in de klas Make-up te Dendermonde bij Sylvie Vaele.

Eerst kregen we een mini gelaatsverzorging met bijhorende informatie wat betreft het huidtype en de soorten producten. Na het aanbrengen van een dagcrème werd er een dagmake-up aangebracht, sommige zelfs met een feestelijk tintje. Terwijl men in de cursus van Kleur & Stijl vertrekt vanuit een neutraal beeld, is het voor make-up belangrijk om de kleuren van het haar, de ogen, de kledij aandachtig op te nemen om zo tot een mooi geheel te komen.

Het was in ieder geval duidelijk dat beide klassen hebben genoten van deze uitwisseling, mede dankzij de vakkundige begeleiding van de vakdocenten, Sylvie en Veronique. Een dikke pluim voor dit campus-overschrijdend initiatief!

Dank ook aan alle cursisten van Kleur & Stijl Lokeren en Make-up Dendermonde dat jullie deze workshops samen tot een leerrijke ervaring hebben gemaakt.