Onze secretariaten

 • Lokeren - 09/348.38.45
  Groendreef 31
 • Dendermonde - 052/25.87.42
  Begijnhoflaan 1
 • Hamme - 052/49.99.72
  Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Wat is loopbaanbegeleiding?

job

Wil je je je loopbaan bijsturen of zelfs het roer helemaal omgooien? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Dan is loopbaanbegeleiding waarschijnlijk iets voor jou. Het centrum voor loopbaanontwikkeling helpt je zelf richting te kiezen. Klik hier voor een erkend loopbaancentrum.

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Loopbaanbegeleiding helpt je om een antwoord te vinden op je loopbaanvragen: hoe vind ik weer plezier in mijn job, zou ik gelukkiger zijn in een andere job? Eerst bespreek je tijdens een gratis, vrijblijvend gesprek in het loopbaancentrum je vraag en situatie. Op basis van dit gesprek beslis je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Is dit het geval, dan start de loopbaanbegeleiding.

 • In een eerste fase bekijk je met je loopbaanbegeleider wat je loopbaandoel is. Wat motiveert je, welke jobs passen bij je,...? Via oefeningen en opdrachten krijg je inzicht in je kwaliteiten, competenties en wat je belangrijk of minder belangrijk vindt in je loopbaan.
 • Daarna stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op.  In je plan geef je aan welke stappen je moet ondernemen. Zo weet je niet alleen wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken.

  In dit kader kan je ook opleidingscheques aanvragen om een beroepgerichte opleiding in een erkend opleidingscentrum te volgen, waaronder ook CVO Leerstad.
  Hooggeschoolden kunnen vanaf 1 maart 2015 alleen nog opleidingscheques aanvragen:
  • Voor loopbaangerichte opleidingen die expliciet vermeld staan in het POP dat zij opmaakten tijdens hun loopbaanbegeleiding.
  • Met een attest van de loopbaanbegeleider met vermelding dat de opleiding noodzakelijk is in het kader van de loopbaan. De opleidingsverstrekker dient dit attest bij te houden.
   De VDAB zal in het kader van de kwaliteitsopvolging van de loopbaanbegeleiding hierop toezicht op houden.
 • Tot slot overloop je met je loopbaanbegeleider hoe je de begeleiding hebt ervaren en of je nog iets moet bijsturen. Heb je daarna nog vragen, dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding terecht bij je loopbaanbegeleider voor een gratis nazorggesprek.  Lees meer op http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding