Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Chris Terryn, fotograaf en ervaren reisbegeleider, kwam zijn ervaringen in Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië delen met de cursisten Russisch, Turks en heel wat andere geïnteresseerden.

zijderoute 01

Aan de hand van foto’s nam hij ons mee op een reis van de Karakoum, de woestijn in Turkmenistan via Oezbekistan met de Kyzylkum, een onmetelijke woestijn, en de steden Samarkant, Buchara en Khiva tot in het hooggebergte van Kirgizië, waar bergtoppen een duizelingwekkende 7000 meter bereiken.

zijderoute 03zijderoute 04

Naast bijzondere landschappen zagen we kleurrijke bazaars, waar het leven zich afspeelt, islamitische architectuur, rondzwervende
nomaden en een bevolking die toerisme nauwelijks kent. Overal zagen we het verleden in de culturele rijkdommen van de Zijderoute. We kwamen te weten hoe verschillend de landen zijn, zowel geografisch, als politiek en economisch.

Kortom, het was een zeer boeiende reis door deze ex-Sovjetrepublieken die volop op zoek zijn naar een nieuwe identiteit.

zijderoute 05zijderoute 06

Bij een glaasje werd er gezellig nagepraat en werden de foto’s druk bekeken. Vooral de cursisten fotografie die zelf naar Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan en Turkmenistan willen trekken, waren erg in hun nopjes met de extra toelichting en tips van fotograaf Chris Terryn.

Ben je geïnteresseerd in onze talenaanbod?

We starten met nieuwe cursussen in september 2015. Ons aanbod staat online.
Opnieuw inschrijven kan vanaf 1 juni, ook elektronisch via Online inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over onze taalcursussen