Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

handboek bestellentest je kennis

elo

bierkenner 01bierkenner 02bierkenner 03bierkenner 04


« Overzicht Culinair  « Bierkenner

Inhoud

A1 Algemene bierkennis (80 lestijden)

In dit eerste deel maken we je wegwijs in de wetenschap van het bier. We bespreken uitvoerig de benodigde grondstoffen, het mout- en brouwproces, de gistingswijzen en de verschillende biertypes. Je leert hoe je bier correct moet bewaren, schenken, proeven en beoordelen.

  • De ingrediënten van bier en hun functie
  • Factoren die de kwaliteit van het bier bepalen
  • Hoe wordt bier gebrouwen en gebotteld?
  • De verschillende biertypes
  • Verplichte en niet-verplichte vermeldingen op een etiket
  • Bewaarmethodes

En zeker ook: professioneel degusteren/proeven! Aan de hand van een achttal bieren per avond zal je ook de theorie in praktijk omzetten. Je leert je zintuigen (ogen, neus en mond) gebruiken om de basissmaken te onderscheiden.