Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

bierkenner 01bierkenner 02bierkenner 03bierkenner 04


« Overzicht Culinair  « Bierkenner

Inhoud

In deel 2 van deze opleiding proef je nog meer vakmanschap en traditie. Hier ontdek je de vele biertypes en leer je genieten van hun kleur, geur en smaak. In het laatste deel combineer je smaakvolle bieren met gastronomische gerechten.

A2 Bierdegustatie (40 lestijden)

Je concentreert je in de eerste plaats op het professioneel degusteren van verschillende biertypes. Je leert ook meer over het vervullen van de dienst van het bier: hoe schenk of tap je een biertje? Hoe bepaal je de ideale druk? Hoe moet een tap- of koelinstallatie worden onderhouden?

En natuurlijk nemen we elke les ruimschoots de tijd om een gamma aan bieren te proeven en oordelen. Prosit!

A3 Bier en gastronomie (40 lestijden)

In dit afsluitend onderdeel van de opleiding verken je de harmonie tussen bier en gerechten, dit zowel theoretisch als proefondervindelijk. Welke bieren passen bij welke kruiden of kazen? Hoe kies je een gepast bier bij een speciaal gerechtje? Tijdens de cursus gaan we ook zelf experimenteren en bezoeken we horecazaken en restaurants op zoek naar smaakvolle en verrassende combinaties.Met al deze vakkennis zal je professioneel bieradvies kunnen geven en een mooie bier- en spijskaart kunnen opstellen.