lichaamsverzorging 01lichaamsverzorging 02lichaamsverzorging 03lichaamsverzorging 04


« Overzicht Esthetisch  « Schoonheidsspecialist

Deze praktische opleiding past heel goed in het huidig tijdsbeeld waar ontspanning en wellness steeds meer en meer een groter publiek aanspreken.

Het onderdeel Lichaamsverzorging en relaxatiemassage uit de opleiding Schoonheidsverzorging bestaat uit twee jaar, aangevuld met een vrijblijvend derde specialisatiejaar voor professionelen.
Met het deelcertificaat van het eerste jaar kan je je vestigen als zelfstandig masseur.

In deze cursus ontmoeten westerse en oosterse massages elkaar: zowel de klassieke Zweedse als de oosterse shiatsu- en reflexologie-massagetechnieken worden aangeleerd. In het theoretisch gedeelte leer je meer over het menselijk lichaam in al zijn facetten.
Zowel het puur materiële aspect in het westers denken als het energetische aspect van de oosterse filosofie komen uitgebreid aan bod.

Waar het in het eerste jaar vooral draait rond relaxatie, ga je in het tweede jaar gericht werken naar allerlei lichaamsproblemen zoals cellulitis, zwaarlijvigheid, vermoeide benen, spataders en acné.

In de loop van de opleiding worden ook diverse uitstappen ingevoegd: een bedrijfsbezoek aan wellness- en saunacentra, macrobiotische kooklessen, vakbeurzen, enz., aangevuld met leerrijke demonstraties van professionele firma's.

Volg de activiteiten van onze opleidingen Kapper en Schoonheidsspecialist via facebook op  facebook klein leerstadHair, Beauty & Wellness Leerstad.

 

Bekijk de cursusfiches