Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

boekhoudkundig bediende 01boekhoudkundig bediende 02boekhoudkundig bediende 05boekhoudkundig bediende 03


« Overzicht Boekhouden  « Boekhoudkundig bediende

Inhoud

Het basisjaar bestaat uit drie onderdelen die verder bouwen op elkaar.

Deel 1 - A1 Inleiding tot de boekhouding (40 lestijden)

In deel 1 leer je onder meer hoe een factuur wordt opgesteld met BTW, kortingen allerhande, verplichte vermeldingen... We besteden hierbij veel aandacht aan de recent gewijzigde wetgeving terzake. Je leert ook hoe je documenten klasseert, zowel manueel als met behulp van Excel. Na deze basiscursus heb je inzicht in de verschillende betalingswijzen, kas-, klanten- en leveranciersbeheer. Je zal ook kennismaken met het berekenen van interesten. And last but not least leer je ook digitaal een agenda bijhouden (met MS Outlook).

Deel 2 - A2 Basis boekhouden (80 lestijden)

Je maakt kennis met de basisregels van het dubbel boekhouden. Je komt te weten wat een balans, proef- en saldibalans en resultatenrekening is. Ook met boekingsregels en rekeningenstelsel zal je vlot overweg kunnen. Het boeken van facturen (al dan niet met kortingen allerhande) en creditnota's zal voor jou geen geheimen meer hebben. Ook klanten- en leveranciersbeheer komt aan bod.
De boekhouding wordt zowel manueel (op papier) als met behulp van een boekhoudpakket uitgevoerd. We gebruiken het boekhoudpakket BOB software.

Deel 3 - A4 Inleiding tot de BTW (40 lestijden)

Je bestudeert de relatie tussen de BTW-rekeningen in de boekhouding en de BTW-aangifte, die je ook leert invullen. Ook foutieve BTW-boekingen leer je aanpakken.  Ook hier maken we gebruik van het boekhoudpakket BOB software.