koken 01koken 03koken 05koken 04


Kook je graag of wil je het graag leren?
Wil je jouw gasten op een originele culinaire manier verwennen?
Dan kan onze nieuwe programmakeuze je zeker bekoren!
Onder begeleiding van een ervaren praktijkleraar worden unieke menu's bereid en vakkundig op het bord geschikt, om zo in een gezellige sfeer aan de cursisten geserveerd te worden. De gekozen recepten in alle kookcursussen en -workshops volgen de Belgische keuken en eetgewoonten.

Al vanaf de eerste les maak je in kleine groepjes een volledig en uniek menu klaar onder begeleiding van een ervaren praktijkleraar. Je leert elk gerecht vakkundig en met oog voor detail op het bord schikken. Alle gerechten worden in een gezellige sfeer aan de cursisten geserveerd en door ons samen geëvalueerd.

Je kan onze kookcursussen ook combineren met een lessenreeks Wijn- of Bierkennis.
Per onderdeel kan je een deelcertificaat behalen en alle deelcertificaten samen geven je een wettig erkend certificaat van deze afdeling.

Bekijk de cursusfiches

 Gastronomisch koken

Bakken

Extra

 

Belangrijke info

opgeletNieuwe wetgeving voor de afdeling Hulpkok

Ten gevolge van een nieuwe Europese wetgeving legt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen volgende bijkomende vereiste op voor het studiegebied Voeding, afdeling Hulpkok.
Omdat cursisten in de kookcursussen rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren in aanraking komen en die waren kunnen verontreinigen of besmetten, is een medisch geschiktheidsattest vereist.

Wat concreet?
De cursist moet voor de eerste inschrijving een medisch geschiktheidsattest van goede gezondheid (opgesteld door een arts) kunnen voorleggen om te starten in de Specialisatiecursus Thuisgastronomie op maat. Dit attest is eenmalig en is geldig voor de hele duur van het opleidingstraject, ook bij verandering van centrum en/of overschakeling naar een verwante opleiding.
Een herevaluatie van dit attest is nodig wanneer er een aanleiding is (bv. ziekte) of de cursist de opleiding zelf onderbreekt.
Indien dit attest uiterlijk 1 maand na de inschrijving niet in ons bezit is kan men de lessen niet meer verder volgen.

» Download hier een blanco medisch geschiktheidsattest.