Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

handboek bestellentest je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

Aan de hand van een brede waaier van gerechten worden elementaire kook- en snijtechnieken aangeleerd. Op het programma staan vooral klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar variatie, versheid, frisse kleur en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Al vanaf de eerste les maak je in kleine groepjes een volledig en uniek menu klaar onder begeleiding van een ervaren praktijkleraar. Je leert elk gerecht vakkundig en met oog voor detail op het bord geschikken. Alle gerechten worden in een gezellige sfeer aan de cursisten geserveerd en door ons samen geëvalueerd.

Deel 1: A1 Basis koken (80 lestijden)

Een greep uit de vele heerlijke menu's:

  • Runderbouillonsoep met groentenbrunoise - Varkenshaasje met graanmosterdsaus - Gebakken perzik met rode port
  • Pompoensoep met gerookte forel - Bladerdeegje gevuld met gebakken zalm en Chinese kool - Tiramisu
  • Witloofsoep met gerookte zalm en spekblokjes - Kalkoenmedaillon geparfumeerd met Calvados en herfstgarnituren -  chocolademousse

Deel 2: B1 Lekker voor alledag (80 lestijden)

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, leren we deze technieken verder verfijnen.

Een paar smakelijke voorbeelden die zeker op tafel kunnen komen:

  • Bloemkoolsoep met peterseliecoulis en Gandaham - Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen - Rijsttaart met slagroom
  • Knolseldersoep met walnoten - Varkensgebraad "Blackwell" met gestoofde groentjes en spekaardappelen - Appelbeignets