Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

Sta je graag in de keuken?
Hou je ervan om vrienden en kennissen te verrassen in een trendy concept?
Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

In deze cursus werk je een driegangenmenu uit met hedendaagse en/of feestelijke bereidingen: dranken en aperitiefhapjes, verfijnde soepen, voor- en tussengerechten, vis-, gevogelte- en vleesgerechten met aangepaste groentegarnituren en aardappelbereidingen, avondschotels, eenpansgerechten, streekspecialiteiten, nagerechten, gebak en snoeperijen. Smaken uit de Europese en niet-Europese keuken zijn ons niet vreemd. De basis blijft natuurlijk de klassieke keuken, maar we gaan verder en worden echte trendsetters in de kookkunst.

Deel 1: B2 Trendy koken (80 lestijden)

Een paar voorbeelden uit de overheerlijke menu's:

  • Gegratineerde kabeljauwfilet met bloemkoolcrème en spekjes - gevuld varkenshaasje met groentejulienne in deegkorst en dragonroomsaus – gemarineerde ananas met vanille en koriander
  • Tom Yam Kung (Thaïs garnalensoepje) – gegrilde lamsmedaillon met kruidige couscous – amandel-kiwicake met chutney van kiwi

Deel 2: B3 Gastvrij koken (80 lestijden)

Op het menu staan o.a.

  • Wortelsoep met sinaasappel en gember – gepaneerde rogvleugel met grijze garnalen en witte wijnsaus – aardbeien met limoenmascarpone en kletskoppen
  • Visballetjes met basilicum en carpaccio van raap – kalfsoester met champignonkorst, gemarineerde kool en rösti-aardappel - rabarbertaartje met yoghurtijs

 

 

 

 

 

  • Cursus “Gastronomisch koken in CVO Leerstad” (€ 12,50) die je eenmalig aankoopt en kan gebruiken doorheen al onze kookcursussen.
  • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 7,50).