Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

handboek bestellentest je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

In deze cursus met een uitgebreid gamma aan gastronomische menu's staan fijn uitgebalanceerde smaakcombinaties en het stijlvol afwerken van het bord centraal.

Ook de verschillende serveertechnieken en het fraai dekken van een feesttafel worden op een hoger niveau gebracht.

Deel 1: B3 Gastvrij koken (80 lestijden)

  • Roerei met witte truffelolie en krokante champignon, stoofpot van zeeduivel, blond bier en verse kruiden, witte chocolademousse met karamelperen en krokant deegstaafje
  • Zalmburger met mangosalade, terrine van haas met groene kool en spek, gesmolten oude Chimay-kaas met krokante salade

Deel 2: B2 Trendy koken (80 lestijden)

We werken met primeurgroenten en laten ons inspireren door Pasen, zon, zee en vakantie:

  • Kreeftensoep geparfumeerd met Armagnac en room, kabeljauw met gegrilde tijgergarnalen, mesclun en kruidenmousseline, en Mojitosorbet als toetje
  • Belgische asperges met rauwe ham, king-krab en dragonboter, gelakte lamskroon met taboulé en spies van primeurgroenten, gekarameliseerd witloof met siroop van koffie en balsamico-azijn, vanille-ijs
  • Wandelbuffet met 12 kleine gerechten en een zelfbereide cocktail.