Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

Wij nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis, met een schat aan recepten uit landen over de hele wereld. Uit alle windstreken werken we gerechten uit met de typische grondstoffen, kooktechnieken en eetgewoonten die elk land uniek maken.
Aan de hand van volledige menu's worden de belangrijkste wereldkeukens en de evolutie van de Europese keuken op tafel gebracht.

Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst. Ook de nieuwe trends inzake kooktechnieken komen aan bod. Kortom, een niet te missen rijke aanvulling op de klassieke keuken, met onvergetelijke smaakcombinaties!

Enkele haltes op onze culinaire reis rond de wereld:

  • Frankrijk: soupe au pistou, forelfilet met pastis en auberginekaviaar, taart met perzik en amandel
  • Spanje: tapas, Zuiderse quiche met chorizo en paprika, Zarzuela met knoflookbrood, taartje met sherry en geitenkaas
  • Azië: bamboe-bali van vis, kip met Thaise curry, gebakken banaan met kokos en citroen
  • Groot-Brittannië: zalm- en schelvistartaar, lamsfilet met fijne kruiden en gestoomde groenten, gemarineerde peren in portwijn met Stiltonkaas en walnoten