Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

Hulpkok – A2 Initiatie warme keuken (80 lestijden)

Heb je ook zo veel voorpret bij het organiseren van een feest? In deze cursus leggen we ons toe op hoe je met een doordachte planning en beperkte hulp thuis een feest voor gastronomische genieters kan organiseren. Een geslaagd feest stelt een gast op zijn gemak en is iets waaraan je later met genoegen terugdenkt.

Meer dan in de andere modules besteden we stap voor stap aandacht aan de verschillende fasen: de aankopen van de grondstoffen, de mise-en-place en de organisatie van een feest. Belangrijk hierbij is het opstellen van een tijdschema, het respecteren van de hygiëneregels, het stockeren van voeding en de opkuis van de keuken. Aangepaste menu's en inspirerende recepten met vernieuwende serveer- en dranktips worden tijdens deze lessen aangeboden. Op het programma staan o.a. cocktailparty's, buffetparty's, picknickideeën, dans- en tuinfeesten, stijlvol tafelen,...

Belangrijke info

opgeletNieuwe wetgeving voor de afdeling Hulpkok

Ten gevolge van een nieuwe Europese wetgeving legt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen volgende bijkomende vereiste op voor het studiegebied Voeding, afdeling Hulpkok.
Omdat cursisten in de kookcursussen rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren in aanraking komen en die waren kunnen verontreinigen of besmetten, is een medisch geschiktheidsattest vereist.

Wat concreet?
De cursist moet voor de eerste inschrijving een medisch geschiktheidsattest van goede gezondheid (opgesteld door een arts) kunnen voorleggen om te starten in de Specialisatiecursus Thuisgastronomie op maat. Dit attest is eenmalig en is geldig voor de hele duur van het opleidingstraject, ook bij verandering van centrum en/of overschakeling naar een verwante opleiding.
Een herevaluatie van dit attest is nodig wanneer er een aanleiding is (bv. ziekte) of de cursist de opleiding zelf onderbreekt.
Indien dit attest uiterlijk 1 maand na de inschrijving niet in ons bezit is kan men de lessen niet meer verder volgen.

» Download hier een blanco medisch geschiktheidsattest.