Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

koken 01koken 03koken 05koken 04


« Overzicht Culinair  « Gastronomisch koken

Inhoud

In deze cursus gaan we op culinaire rondreis in de landen van de Middellandse Zee, Spanje, Italië, Marokko, Libanon, Griekenland, Turkije... Je verkent de mediterrane keuken met ingrediënten van onder de zon. Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • koude en warme dranken zoals aperitiefdranken, cocktails en thee uit diverse landen
  • hartige hapjes: tapas, mezze, briouats, falafel, bruchetta’s met tapenades, groentedipsauzen, vitello tonnato.....
  • uitheemse soepen, bv. harira, vissoepen, groentesoepen, ...
  • specifieke voedingsmiddelen, gebaseerd op lokale ingrediënten met een veelvuldige variatie aan groenten, vis, ...
  • het ruime aanbod van rijst, granen, noten en zaden beter leren kennen
  • verse pasta bereiden en verwerken tot ravioli, tagliatelle,...
  • typische stoofpotjes en tajines met pit
  • specifieke degen zoals filodeeg, brick, ...
  • nieuwe kruiden en specerijen
  • gebak, crèmes en koekjes uit de verschillende windstreken

We maken van elk gerecht een mooie, zonnige creatie.