boekhoudkundig bediende 02bedrijfsbeheer 05hbo5 graduaat meertalig secretariaat 01bedrijfsbeheer 04


Je hebt groot gelijk om je middelbaar onderwijs te willen afwerken! Een diploma opent immers veel deuren: je kan zonder problemen in vervolgopleidingen inschrijven, een leuke job vinden, promotie maken en meer verdienen, verder studeren in het hoger onderwijs, werken aan je persoonlijke ontwikkeling... En vooral: je zelfvertrouwen krijgt een nieuwe boost!

Voor zo'n diploma kan je terecht in CVO Leerstad en CVO Janitor.

Waaruit bestaat zo'n traject naar een diploma middelbaar onderwijs?

De opleiding omvat twee delen:

De twee certificaten samen worden omgezet naar een volwaardig diploma middelbaar onderwijs.

Aanvullende
algemene vorming
+ diplomagerichte
afdeling
= diploma
middelbaar onderwijs

 

Bv. Je volgt AAV in CVO Janitor en werkt daar alle vakken af, je behaalt dan het certificaat AVV. Ondertussen volg je 's morgens of 's avonds (of een combinatie van beide) de opleiding Boekhoudkundige bediende in Leerstad en je behaalt ook hierin het certificaat. Beide certificaten samen worden omgezet naar een diploma boekhoudkundige bediende door het centrum waar je je laatste module afwerkt.

Wat zijn de voorwaarden om te starten?

Om toegelaten te worden tot het TKO moet je voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht. Dit betekent dat je op het ogenblik van je inschrijving 18 jaar bent. Indien jouw inschrijving plaats vindt tussen 1 september en 31 december, dan moet je 18 worden ten laatste op 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Met een diplomagerichte opleiding kan je starten vanaf 15 jaar.

Kan ik instappen in een graduaatsopleiding zonder diploma middelbaar onderwijs?

Ja, dat kan ook zonder diploma middelbaar onderwijs.

Je moet dan slagen in de toelatingsproef voor het graduaat. Deze proef evalueert de geschiktheid van de cursist voor de opleiding. Het gaat dus niet over voorkennis maar over de vaardigheden die je nodig hebt in deze hogere opleidingen, zoals logisch denkvermogen. Je kan dus eigenlijk niet studeren hiervoor.

Troeven

Ons onderwijs is flexibel georganiseerd: je stelt je pakket samen met veel of weinig uren les en we verlenen vrijstellingen. Je zit in de klas met een divers publiek, maar iedereen heeft het zelfde streefdoel voor ogen: de eindmeet behalen. We hebben oog voor leermoeilijkheden en respecteren je tempo. We nemen zelf de examens af en reiken het diploma uit. Bovendien subsidieert de minister je studies. Wie het diploma behaalt, krijgt het inschrijvingsgeld terugbetaald van de overheid.

Twijfel je nog om te starten? Stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en we maken een afspraak met jou om totaal vrijblijvend alle mogelijkheden te bespreken, op maat van jouw wensen en behoeften.

Inschrijven kan na een oriënterings- en intakegesprek

We voorzien altijd een oriënterings- en intakegesprek met elke cursist die in ons centrum een leertraject naar een diploma middelbaar onderwijs wil starten. De leertrajecten worden opgevolgd door de trajectbegeleiders Ann Verhofstadt en Inge Janssens.

Zij kan je uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden, de waarde van de certificaten, de toekenning van vrijstellingen, de aansluiting met het hoger onderwijs, etc.

Onderwerpen die zeker aan bod kunnen komen:

  • Hoe is zo'n opleiding opgebouwd?
  • Hoeveel tijd zal studeren nu in beslag nemen?
  • Hoeveel jaar gaat de volledige opleiding duren?
  • Wat is de waarde van mijn attesten / diploma?
  • Welke leertrajecten kan ik volgen?
  • Heb ik genoeg voorkennis?
  • Moet ik alle modules volgen of kan ik ook vrijstellingen krijgen op basis van andere attesten, diploma's of zelfs werkervaring? En hoe vraag ik die aan?

Kortom, we willen doelbewust een bereikbaar aanspreekpunt en vertrouwenspersoon zijn voor alle cursisten die een diploma willen behalen en hun mogelijkheden willen verkennen!

Concreet

Je kan hiervoor vlot een afspraak maken door een bericht te sturen naar onze infolijn Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met een duidelijke formulering van je vraag en een korte schets van je vakkennis die je misschien al onder de knie zou hebben. Je kan ook bellen naar onze centrale infolijn op 09/348.38.45 of langs komen op één van onze secretariaten.

Maar vergeet dan niet dat onze trajectbegeleiders in vergadering kunnen zijn of dikwijls druk bezig met andere zaken, als je onverwachts zou langskomen. Een afspraak maken kan deze teleurstelling gemakkelijk voorkomen.

We nemen heel snel contact met jou op, zodat we samen totaal vrijblijvend alle mogelijkheden kunnen doornemen.

CVO Leerstad, waar levenslang leren leuk is!

Van harte welkom!