Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

37 cursisten Italiaans, van het eerste tot en met het laatste jaar, zijn ondertussen bekomen van een intensieve 5-daagse reis naar Sorrento.

Onze vakleerkracht Anniek Maes vertelt...

Donderdag 20 april landden we ’s middags in Napels en bezochten meteen Pompeï. De eerste dag werd afgesloten met een degustatie van limoncello door onze experts.

napels 00napels 02

De dag daarop genoten we van de Costiera Amalfitana, één van de mooiste kustlijnen ter wereld. Vanop onze privé-boot spotten we de villa’s van Gina Lolobrigida, Roger Moore en vele anderen, en bezochten daarna Amalfi en Ravello.

napels 03bnapels 04

Op dag 3 reden we zuidwaarts naar de prachtige Griekse tempels van Paestum, gelegen in een uniek wijds landschap. Voeg hierbij de zon, de lekkere keuken en het aangenaam gezelschap... gewoon zalig!

napels 05

‘s Namiddags bezochten we een buffelboerderij , met een degustatie van mozzarella-ijs.

napels 06

’s Avonds was het genieten van een wandeling in Sorrento bij zonsondergang, even shoppen voor de thuisblijvers, uitgebreid eten en daarna een vergelijkende studie van de beste terrasjes van Sorrento.

Zondag 23 april reden we naar Napels. In de voormiddag bezochten we het Museo Archeologico met de belangrijkste vondsten uit Pompeï en Ercolano, daarna een wandeling door het historisch centrum van Napels, een uitgebreide lunch net zoals de echte Napolitanen en ’s namiddags sightseeing naar de hoger gelegen wijken en een blik op Pozzuoli.

napels 07

napels 08

Maar de kers op de taart was zonder twijfel de Gala-avond in de Opera di San Carlo van Napoli, met de première van La Traviata (Verdi), een onvergetelijke ervaring in een uniek kader.

napels 09

Maandag 24 april, er restte ons nog één voormiddag voor onze terugvlucht, net voldoende voor een bezoek aan de site van Ercolano. En ja, de vermoeidheid laat zich voelen...

napels 010

Maar wat zou een cursus Italiaans betekenen als we de theorie niet af en toe aan de realiteit in Italië zouden toetsen? We hebben op vijf dagen enorm veel gezien en geleerd, en voortaan beginnen we elke Italiaanse les met dé aria uit La Traviata:
“Libiamo ne’lieti calici che la bellezza infiora!”

Dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme, interesse, vriendschap en uithoudingsvermogen!
Groetjes van de lerares, Anniek Maes.

Ben je geïnteresseerd in ons talenaanbod?

Ons aanbod voor september 2017 staat online. Opnieuw inschrijven kan vanaf 6 juni, ook elektronisch via Online inschrijven.
Klik hier voor meer informatie over onze taalcursussen.