Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Duits leren in CVO Leerstad betekent een actieve kennismaking met de taal, cultuur en tradities van de Duitstalige landen. Dit jaar maakten onze cursisten Duits samen met hun vakleerkracht een driedaagse reis naar Aachen, Bonn en het mooie Ahrtal.

wim 01

De eerste dag stonden enkele schatten uit het Unesco werelderfgoed op het programma: de imposante Dom van Aachen en het prachtige Schloss Augustusburg in Brühl, een meesterwerk uit de Duitse Rococo. In Bonn, stad van Beethoven, maakten we tijdens een gastvrije rondleiding kennis met de lokale biercultuur.

wim 02

wim 03

Het avondspektakel Rhein in Flammen bood een feeëriek schouwspel aan de oevers van de Rijn. In het mooie Ahrtal gingen we ondergronds: we kregen een fascinerende rondleiding in de Regierungsbunker, een gigantische atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog. Het Ahrtal is ook beroemd om zijn wijn. In Mayschoss bezochten we de grootste wijnkelder van de streek en leerden we alles over Riesling en Spätburgunder. Tijdens de afsluitende degustatie werd het glas geheven op een geslaagde reis.

Met onze dank aan onze vakleerkracht Duits Wim Baert.

Ben je geïnteresseerd in een cursus Duits?

Ons aanbod staat online. Opnieuw inschrijven kan aan één van onze balies maar ook elektronisch via Online inschrijven.
Klik hier voor meer informatie over onze taalcursussen.