Onze secretariaten

 • Lokeren - 09/348.38.45
  Groendreef 31
 • Dendermonde - 052/25.87.42
  Begijnhoflaan 1
 • Hamme - 052/49.99.72
  Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

In onze maatschappij is er een grote nood aan mensen met STEM-profielen. STEM staat voor Science - Technology - Engineering - Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen.

De studenten Graduaat Informatica - module A6 Programmeren 2 bezochten daarom op 12 mei het FabLab van het KA Zottegem. Een FabLab is een creatieve werkplaats met gebruiksvriendelijke machines om bijna alles te maken in hout en kunststof. Link naar FabLab Zottegem (zie http://fablab-zottegem.be/ ).

arduino 00

Als opdracht kregen de studenten het ontwerpen van een Obstacle Avoiding Robot die gestuurd wordt door middel van een Arduino (met onder andere sensoren, DC-motoren, remote control,...). Tijdens deze sessie gingen ze aan de slag met de lasercutter en de 3D-printers om zo verschillende onderdelen te maken ter ondersteuning van hun project.

arduino 01

arduino 02

Philippe De Winne, vakdocent Programmeren, vertelt met veel enthousiasme:

De studenten waren enorm tevreden en ik dus ook. De lasercutter en 3D-printers stonden geen seconde stil om onderdelen te maken voor hun project. Het was een topavond, voor herhaling vatbaar. De les duurde uitzonderlijk tot 22.45 uur, we waren het uur uit het oog verloren. Het was echt "boys (and girls) and their toys"!

Bedankt aan het KA Zottegem om ons te verwelkomen in hun FabLab! Het was zeker voor herhaling vatbaar.

Ben je geïnteresseerd in een graduaatsopleiding (HBO5)?

Ben je geïnteresseerd in een (extra) graduaatsdiploma?
Wil je jouw kennis uitbreiden, opfrissen of je kans op doorgroeien verhogen?
Klik hier voor alle informatie over onze graduaatsopleidingen

We plannen heel binnenkort infosessies en informatiegesprekken om samen met jou alle mogelijkheden te verkennen en een traject op maat uit te stippelen. We stellen onze opleidingen voor en bieden een antwoord op al je vragen. Zo’n intakegesprek of infosessie is verplicht vooraleer je effectief kan inschrijven. Klik hier voor alle data.

Klik op Informatie over de graduaatsopleidingen (HBO5).

Verplicht mee te brengen en af te geven op de infosessie of bij een intakegesprek:

 • identiteitsgegevens,
 • kopie van je hoogst behaalde diploma(‘s).