Onze secretariaten

 • Lokeren - 09/348.38.45
  Groendreef 31
 • Dendermonde - 052/25.87.42
  Begijnhoflaan 1
 • Hamme - 052/49.99.72
  Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inhoud

boekhouden vertikaal2 

In dit seminarie wordt een grondig en kritisch overzicht gegeven van de ontwikkelingen in de fiscale rechtspraak van het afgelopen jaar. Dit gebeurt aan de hand van een documentatiebundel waarin de recente rechtspraak gerangschikt is per tak van fiscaal recht. Komen onder meer aan bod: personen-en vennootschapsbelasting, BTW, ...

Naast de Belgische fiscale rechtspraak zal ook ingegaan worden op de toenemende impact van uitspraken van het Europees Hof van Justitie in fiscale zaken.

Tenslotte zal de docent ook aandacht besteden aan de rechtspraak binnen het domein van de algemene principes van fiscaal recht, zoals de beginselen behoorlijk bestuur, het proportionaliteitsbeginsel, het vertrouwensbeginsel, ...

Dit seminarie is ideaal voor studenten of mensen uit de praktijk die binnen een kort tijdsbestek willen weten hoe de zienswijze van de rechtbanken evolueert.

Spreker

Mario Ryckaert, adviseur bij FOD Financiën en lector fiscaliteit bij CVO Leerstad.

Specificaties van het seminarie

Het seminarie gaat door

 • op donderdag 30 maart 2017 van 18.15 tot 21.45 uur,
 • in CVO Leerstad – Volwassenenonderwijs, campus Dendermonde, Begijnhoflaan 1.

Dit seminarie wordt georganiseerd in het kader van de graduaatsopleiding Fiscale Wetenschappen.

In de module Fiscale topics worden er dit jaar 12 seminaries georganiseerd over actuele fiscale topics. Kan u niet deelnemen aan deze sessie maar wenst u wel op de hoogte te blijven van de geplande onderwerpen, dan kan u dit melden via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Attest BIBF

Op het einde van de avond krijgt u een aanwezigheidsattest van het BIBF voor 3,5 uur.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro. Bij inschrijving ontvangt u meer informatie over de mogelijkheden tot betaling. Indien u een factuur wenst, dient u dit mee te delen op het ogenblik van de inschrijving.

Inschrijven

We staan klaar om u vrijblijvend te adviseren. Inschrijven of meer informatie vragen kan via mail op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.