Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Naar aanleiding van de voorstelling van haar nieuw gedichtenboekje vertelt Vera Steenput over een heel bijzondere samenwerking met haar klasgroep Nederlands in CVO Leerstad. Op een draaiorgelconcert hebben haar anderstalige cursisten de presentatie van fijne gedichten voor hun rekening genomen.

orgel 01orgel 02

Het was een fijne, hartverwarmende avond en ik ben trots op mijn cursisten.
Ik heb de meesten op korte tijd, met name door de voorbereiding op deze presentatie, echt zien groeien!

orgel 04

orgel 03

Over deze bijzondere gedichtenbundel

Uit het gedichtenboekje Orgelpunt

Bijstellen

Even dacht ik te kunnen vliegen
tussen de grote vogels
want ik schreef.

Toen werd het springen
over een hoge lat
omdat ik luisterde.

Nog moest ik verlagen
tot een trage wandeling
aangezien ik had gelezen.

Dan kroop ik tastend
langs de afgrond en
volgde het spoor

dat me leidde
naar een unieke plek
waar ik een blank en broos bloempje vond.

Vandaag weet ik eindelijk
dat ik mijn eigen lied
moet zingen.

De gedichten in Orgelpunt zijn een selectie uit wat Vera de laatste 4 jaar ongeveer heeft  bijeen geschreven. Het is volledig artisanaal geassembleerd op orgelkarton zoals het bij de grote kermisorgels van vroeger wordt gebruikt (bv. Decap dansorgels) maar dan zonder perforatie. Het karton is verlijmd en geplooid zodat je een zigzag-boekje bekomt dat aan weerszijden gedichten toont. Het is een echt hebbeding want de oplage is gelimiteerd en gezien het zo arbeidsintensief is, zal er geen tweede versie komen. Bij het boekje zit ook een CD met 12 liedjes.  Deze CD heeft Vera met haar 3 draaiorgels opgenomen in een professionele opnamestudio. Muziekliefhebbers maken op deze manier kennis met haar poëzie en wie van gedichten houdt, krijgt er aangepaste muziek bij.

Voor € 25 kan je dit boekje bestellen door een mailtje te sturen Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Het ligt ook te koop in Standaard Boekhandel (tussen Brusselmans, Stephen King en de dierenboeken :-)  in Dendermonde.

Met dank aan

Collega Grafische technieken Bert Blondeel maakte de mooie foto’s van draaiorgelconcert in de Sint-Egidiuskerk van Sint-Gillis-Dendermonde. Mogelijk kan hij ze nog verwerken tot een stemmige fotomontage, waarvoor onze dank!

Ook dank aan Vera en alle leerkrachten van CVO Leerstad. Jullie maken Nederlands leren altijd heel uitdagend en verrassend. Het is prachtig dat jullie alle cursisten de maximale kansen geven om op vele vlakken te ontplooien.

Ben je geïnteresseerd in een cursus Nederlands?

We starten met nieuwe cursussen in februari 2018.
Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Nederlands.