Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Het GlazenHuis in Lommel biedt een overzicht van de hedendaagse binnen- en buitenlandse glaskunst. Momenteel pakken ze uit met een overzichtstentoonstelling  van hun glaskunstcollectie van 25 jaar. Dat mochten onze cursisten glaskunst van het creatief atelier natuurlijk niet missen.

glas 00

Vakleerkracht Romy Aerens vertelt:

In ons eigen atelier gaan we aan de slag met glasetsen, glas-in-lood, Tiffanytechniek en ook met fusen (het smelten van glas in een oven).

Op een zaterdag zijn we naar het verre Lommel getrokken om de lopende tentoonstelling in het GlazenHuis te bezoeken. Het gaat hier vooral om geblazen, gefusde en gecaste (gesmolten) glazen kunstwerken. Deze zijn opgesteld in moderne expositieruimtes met zijn glazen toren als een bezienswaardigheid op zich.

Speciaal voor onze groep was er een demonstratie glasblazen en konden we daarna de ovens in het atelier van dichtbij bekijken. We kregen uitleg over de smelting, het blazen en het vormgeven van warm glas.

glas 01glas 02

We stonden versteld van wat je allemaal met glas kan maken en bestudeerden de kunstwerken stuk voor stuk om hun techniek te ontdekken. We genoten van de tentoonstelling en keerden met een pak inspiratie huiswaarts.

Ben je geïnteresseerd in een cursus Creatief atelier?

We starten met nieuwe cursussen in september 2018. Ons aanbod komt online tegen eind mei. Inschrijven kan vanaf 4 juni aan één van onze balies maar ook elektronisch via online inschrijven.
Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Creatief atelier.