Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Eind maart organiseerde de afdeling Italiaans van CVO leerstad een boeiende workshop. De vakdocenten vertellen:

olijf 01

De proefsessie van Italiaanse olijfolie bracht ons helemaal in de sfeer van de Siciliaanse olijfgaarden. Tijdens de blinde degustatie leerden we de geuren en smaken van verschillende soorten olijfolie onderscheiden. Naast een stukje geschiedenis en informatie over de olijfpluk en de persing kregen we ook tips over de aankoop en het gebruik van olijfolie.

olijf 02

oliijf 04olijf 05

Wie Sicilië zegt, denkt natuurlijk ook aan de Cosa Nostra. Jarenlang dwong de maffia de Italiaanse handelaars om zwijggeld te betalen: de ‘pizzo’. Pas na de moord op de bekende onderzoeksrechters Falcone en Borsellino in 1992 durfde de burgerbevolking zich te verzetten tegen de Cosa Nostra. Spreker Dirk De Muynck schetste hoe de coöperatieven van ‘Libera Terra’ de herinneringen aan de terreur van de maffia trachten om te zetten in een positief verhaal: op geconfisceerde landerijen van veroordeelde maffiosi doen de Sicilianen nu aan biologische landbouw met veel aandacht voor kwaliteit, hard werk en respect voor de wet. Producten van handelaars, die geen ‘pizzo’ meer betalen, krijgen nu een sticker ‘Addiopizzo.

Met dank aan Romina Pinna en alle andere leerkrachten Italiaans in CVO Leerstad, en Dirk de Muynck, zaakvoerder van Antico Sapore.

Ben je geïnteresseerd in ons talenaanbod?

We starten met nieuwe cursussen in september 2018. Ons aanbod komt online tegen eind mei. Inschrijven kan vanaf 4 juni aan één van onze balies maar ook elektronisch via online inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over onze taalcursussen.