Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/49.99.72
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Inschrijven op nieuwsbrief

Toch wel een uniek project, vinden we in CVO Leerstad.  Chris Schalckens renoveerde samen met medecursisten uit het 2e jaar Fietshersteller een oude gazellefiets die op de schroothoop dreigde te belanden.

fiets 01

Chris is bijzonder fier op zijn realisatie en bezorgde ons de volgende informatie:

Gazellefietsen werden voor het eerst gebouwd in 1892 bij Dieren in Gelderland.  Het was de bedoeling om het fietsen comfortabeler te maken in functie van het opkomende industrievervoer. Onze fiets dateert van rond 1930 en heeft volgens onze informatie gediend om de vele herbergen in die tijd te voorzien van houten kratten bier.

fiets 02fiets 03

Chris heeft de fiets gekregen van zijn broer, bij wie het rijwiel stond te roesten tegen de buitengevel. Daar werd de fiets gered van de schroothoop.  De fiets heeft gediend bij een bierhandelaar, echter van korte duur want de lichte vrachtwagen Bedford deed snel daarna zijn intrede en de “transportrijwielen” stierven een langzame dood .
Echter anno 2018 introduceert de stad Gent het idee om transportfietsen de “camionettes” te laten vervangen in de centra. Heeft onze fiets dan toch nog een tweede leven in zicht? Wie weet, weldra is deze ook in Lokeren en omstreken te bewonderen…
Met veel dank aan Chris en zijn medecursisten, onder leiding van vakleerkracht Marc De Vylder.  Prachtige werk van iedereen! Je kan de volledig gerenoveerde fiets bewonderen in CVO Leerstad campus Lokeren, Groendreef 31, waar hij in al zijn glorie staat te pronken tegen de zachtgroene muur van onze balie.

fiets 04

Ben je geïnteresseerd in een cursus Fietshersteller?

We starten met nieuwe cursussen in september 2018. Ons aanbod komt online tegen eind mei. Inschrijven kan vanaf 4 juni aan één van onze balies maar ook elektronisch via online inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Fietshersteller.