Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/72.72.25
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

eloprivacy policy

Inschrijven op nieuwsbrief

Het Ruhrgebied transformeerde de voorbije jaren van fabriekssite tot toeristische trekpleister. Onze cursisten Duits gingen nieuwsgierig op verkenning en vertellen honderduit:

ruhr 6
Na een rondleiding in Duisburg – stad van Mercator -  lunchen we op het trendy terras van een schitterend gerenoveerd pakhuis aan wat ooit de grootste binnenhaven van Europa was.

rurhr9

ruhr4

Na de middag smeren we onze kuiten voor een fietstocht langs de Ruhr naar Landschaftspark Duisburg-Nord, een groot recreatief gebied rond een stilgelegde hoogoven.

ruhr 01

De dappersten onder ons beklimmen het stalen monster tot aan het uitzichtplatform, vanwaar we een spectaculair uitzicht hebben op het hele industriegebied.

ruhr 02

Nog meer indrukwekkende industrieel verleden bij Zeche Zollverein. De ooit grootste en modernste mijnsite en cokesfabriek van Europa staat vandaag op de lijst van Unesco werelderfgoed en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

rurh7

rurh8ruhr8

Na een rondleiding op de Margarethenhöhe, de eerste – en geklasseerde – tuinwijk van Duitsland, trekken we voor het avondmaal naar een typisch Duits Brauhaus.
Een laatste bezoek op zondag brengt ons naar de villa Hügel, het optrekje van de gefortuneerde familie Krupp,  de staaldynastie die schatrijk werd dankzij de aanleg van spoorwegen, scheepsbouw en oorlogsindustrie.

ruhr3
Het weekend werd gezellig afgesloten op een zonnig terras aan de Baldeneyer See. En het was fantastisch!

Met onze speciale dank aan Wim Baert, leerkracht Duits en reisleider.

Ben je geïnteresseerd in ons talenaanbod?

We starten met nieuwe cursussen in september 2018. Ons aanbod komt online tegen eind mei. Inschrijven kan vanaf 4 juni aan één van onze balies maar ook elektronisch via online inschrijven.

Klik hier voor meer informatie over onze taalcursussen.