Onze secretariaten

  • Lokeren - 09/348.38.45
    Groendreef 31
  • Dendermonde - 052/25.87.42
    Begijnhoflaan 1
  • Hamme - 052/72.72.25
    Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

eloprivacy policy

Inschrijven op nieuwsbrief

De politiecommissaris van Lokeren ontrafelde afgelopen week samen met de cursisten Nederlands voor anderstaligen uit Lokeren de eeuwenoude moord op Bertha Braeckman.

bertha 05
Op zondag 24 oktober 1909 kwam een einde aan de angst en onzekerheid waarin Lokeren al tien dagen verkeerde. Een brouwersknecht zag toen een kinderlijkje drijven op de Durme. Het ging om de negenjarige Bertha Braeckman, een meisje dat tien dagen eerder verdween. Het kind bleek eerst verkracht, daarna vermoord.

Haar moeder stuurde Bertha Braeckman naar de bakker om twee broden te kopen. Toen ze om 21 uur nog niet terug was werd een zoekactie opgestart. Het enige spoor was dat ze gezien was met een man, met de twee broden in de boodschappentas.

Stadsgids en commissaris Rudi De Clercq reconstrueert tijdens de fietstocht ‘De moord op Bertha Braeckman ontrafeld’ een zwarte dag uit de Lokerse geschiedenis. Hij volgt met de deelnemers de laatste tocht van het onfortuinlijke meisje.
Bron: Nieuwsblad

Ook geïntrigeerd door dit mysterie? Inschrijven kan via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 09/340.94.74
Met dank aan de politiecommissaris en onze vakleerkrachten Nederlands, Veerle Hermans en Dirk Meul.

bertha 01bertha 02

bertha 03bertha 04

Ben je geïnteresseerd in een cursus Nederlands?

We starten met nieuwe cursussen in september 2018.
Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Nederlands.