Tot tweemaal toe konden onze cursisten Make-up een kleurdemonstratie volgen, dit dankzij Griet Van Bogaert, een cursist die de opleiding schoonheidsspecialiste in Leerstad heeft afgerond maar toch graag blijft bijleren in ons centrum. Zo kan ze haar klanten in haar schoonheidssalon “Puur G” in Lokeren alles blijven aanbieden.

kleur 02kleur 03

Heel stapsgewijs legde Griet het verschil uit tussen de verschillende seizoenen met een zeer duidelijk kleurenpalet. Via een analyse op de onderarm zagen de cursisten of ze een koel of warm type waren. Ook de verschillende haarkleuren werden onder de loep genomen en Griet nam ook de tijd om met behulp van analysedoeken hun seizoenstype te bepalen. Ben je een zomertype, dan kan je gaan voor koele, gedempte en lichte kleuren. Bij een wintertype zien we ook koele kleuren, maar donkerder en helderder.

kleur 01

Voor de cursisten Make-up was het ook heel belangrijk dit te vertalen in het gebruik van make-up. Bij een herfsttype kiezen we voor rijke, warme tinten zoals koper, goud en brons aan de ogen. Een lentetype heeft meer keuze in alle kleuren die je doen denken aan een mooie lentedag met een tintje goud erbij.

kleur 04kleur 05

De demonstratie gaf de cursisten alvast veel stof tot nadenken want nu gaan ze zelf aan de slag met een leuke opdracht: maak een persoonlijke collage van je eigen seizoenstype.

De vakleerkrachten Roselien, Charlotte en Sylvie willen Griet Van Bogaert nogmaals bedanken voor haar bereidwilligheid en enthousiasme. Vanuit CVO Leerstad zijn we bijzonder trots op wat Griet allemaal met haar opgedane kennis doet. Wie meer wil weten over een persoonlijk kleur- & stijladvies kan steeds bij “Puur G” terecht te Lokeren - www.puurg.be

  

Ben je geïnteresseerd in een cursus Schoonheidsspecialist?

Ons aanbod voor volgend jaar komt online op onze website tegen 1 juni 2017. Opnieuw inschrijven kan aan één van onze balies maar ook elektronisch via Online inschrijven.
Klik hier voor meer informatie over onze cursussen Schoonheidsspecialist.