Onze secretariaten

 • Lokeren - 09/348.38.45
  Groendreef 31
 • Dendermonde - 052/25.87.42
  Begijnhoflaan 1
 • Hamme - 052/49.99.72
  Verbindingsstraat 66

Surf direct naar ...

aanvraag info

online inschrijven

test je kennis

elo

Graduaat Informatica

    uurrooster

hbo5 graduaat informatica 01hbo5 graduaat informatica 04hbo5 graduaat informatica 02hbo5 graduaat informatica 03


Heb je ambitie? Wil je aan de slag in de boeiende wereld van snel evoluerende technologie en ICT? De IT-sector biedt ook aan jonge IT-ers met een gezonde werklust uitdagende doorgroeikansen. Hier is je kans!

Beide opleidingen hebben een gemeenschappelijke basis met pakketten die we in Lokeren en/of Dendermonde aanbieden. Hieronder vind je de cursusfiches.

 • De modules Programmeren en CCNA kunnen ook apart worden gevolgd.
 • Voor deze opleiding moet je beschikken over een goede basiskennis technisch Engels.

Bekijk de opleidingsfiche

» Klik hier

Bekijk de cursus- en studiefiches

A. Gemeenschappelijke basis (basiskennis informatica)

Optie Programmeren

Optie Netwerkbeheer

pijltje Graduaat informatica: een zelfstandig programmeur of netwerkspecialist die uitdenkt en oplost!

Met een graduaatsdiploma Informatica op zak krijg je een ruime keuze aan IT-jobs, zowel in KMO's als in een grote firma. Bedrijven krijgen duizenden vacatures voor geschoolde informatici moeilijk ingevuld en blijven zoeken naar analist-programmeurs, trainingsverantwoordelijken, systeem- of netwerkbeheerders, webmasters, helpdesk engineers,... Werk en toekomst zijn dus verzekerd!

Onze opleiding graduaat Informatica is modulair opgebouwd en biedt heel veel mogelijkheden:

 • je kan kiezen voor de volledige opleiding en je bepaalt zelf je studielast aan de hand van de verschillende leertrajecten.
  Op het einde behaal je een officieel erkend graduaatsdiploma waarmee je aan de slag kan in de razendsnel evoluerende informaticawereld,
 • of je kan ook één of meerdere afzonderlijke modules volgen als aanvulling op je achtergrond of huidige job. Heel handig om je carrièrekansen aanzienlijk te verhogen! BV. enkel programmeermoduels of CCNA.

CVO Leerstad organiseert twee afstudeergebieden: programmeur-analist en netwerkbeheerder, die beide heel praktisch gericht zijn.

 programmeur Via de optie Programmeren word je opgeleid tot het niveau van junior programmeur.
Je kent de meest actuele programmeertechnieken en frameworks. Je hebt een basiskennis van analysetechnieken. Begrippen zoals een test-driven approach en Agile Scrum hebben nog maar weinig geheimen. Je verwerkt de eerste ervaringen met het ontwikkelen van een project. Je kan volop nieuwe technologieën aanleren of de gekende in de praktijk omzetten.
   
 ccna Als gegradueerde netwerkbeheerder ben je in staat om zelfstandig in een professionele omgeving te werken. Je kan autonoom netwerken efficiënt uitdenken, opbouwen, configureren, optimaliseren en onderhouden. Je bent thuis in de moderne datacommunicatie en het beheer van netwerken. Vanuit een stevige theoretische kennis leer je probleemoplossend denken. De nadruk ligt op de overdraagbaarheid van technieken, waardoor je ook minder vertrouwde problemen zelfstandig kan oplossen.

 

pijltje Opleidingsstructuur

Het HBO  Informatica biedt je de mogelijkheid om via een doorzichtig modulair systeem op je eigen tempo een wettelijk erkend graduaatsdiploma te behalen.
Na de gemeenschappelijke basismodules kan je kiezen voor een specialisatie programmeren of netwerkbeheer.

Het graduaatsdiploma Informatica-programmeren en/of Informatica-netwerkbeheer behaal je door alle "bouwstenen", waarvan wij hier een overzicht geven, te doorlopen.

schemaOpleidingsstructuur graduaat (HBO5) Informatica

 

pijltje Ons modeltraject en aanbod

Wij willen je graag helpen om deze richting met succes te voltooien en hebben daarom in samenspraak met onze lectoren verschillende modeltrajecten voor je uitgestippeld:

traject

Deze modeltrajecten hebben een groot voordeel:

 • je kan het diploma behalen op drie jaren drie avonden per week,
 • of je kan kiezen voor vier jaar twee avonden per week,of je kan ook nog langer spreiden aan één avond per week...

En er zijn nog meer interessante mogelijkheden!
Je kan je beperken tot vakken uit één studierichting, je kan opleidingsonderdelen/modules uit de twee richtingen combineren, of de ene optie na de andere afwerken.
Aan jou de keuze...

Na elk opleidingsonderdeel/module volgt een evaluatie en kan je een officieel deelcertificaat behalen.
Na afwerking van de volledige opleiding wordt een wettelijk erkend graduaatsdiploma uitgereikt, samen met HoGent.

pijltje Extra voordelen

 

oplc mogelijkbev mogelijk